Matematik

Blæ

04. november 2010 af molve (Slettet)

En forretningsmand har en gæld på 92.540 kroner.
For at kunne betale sælger han sine værdipapirer:

Pålydende 65.000 kroner obligationer til kurs 82
Pålydende 48.000 kroner obligationer til kurs 90½
Pålydende 12.000 kroner aktier til kurs 70
  • Kan han nu betale gælden?
  -Hvad skal jeg bruge oplysningerne til? Fortår ikke hvad der er hvad og hvordan jeg skal regne det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn værdien af de forskellige værdipapirer og læg værdierne sammen. Hvis de tilsammen overstiger gælden, kan han betale gælden.

Værdi = pålydende*kurs/100


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2010 af mette48 (Slettet)

Værdi = (pålydende*kurs)/100 = (pålydende/100)*kurs


Skriv et svar til: Blæ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.