Matematik
Ligningproblemer-2. Fejl i forrige indlæg
14. april 2005 af
Tobbe (Slettet)
Hej!
V(x)=pi*x^2(r-(x/3))
Skal løse ligningen:
1,1=pi*x^2(0,85-(x/3))
1,1/(pi*x^2)=0,85-(x/3)
(1,1/(pi*x^2))+(x/3)=0,85
Hvad gør jeg nu?
V(x)=pi*x^2(r-(x/3))
Skal løse ligningen:
1,1=pi*x^2(0,85-(x/3))
1,1/(pi*x^2)=0,85-(x/3)
(1,1/(pi*x^2))+(x/3)=0,85
Hvad gør jeg nu?
Svar #1
14. april 2005 af Epsilon (Slettet)
En anden gang, så fortsæt i den først oprettede tråd, når det nu drejer sig om samme opgave/emne - uanset om der er tale om spørgsmål eller rettelse af fejl.
Må du løse ligningen grafisk eller skal den løses algebraisk (ved at isolere x)?
//Singularity
Må du løse ligningen grafisk eller skal den løses algebraisk (ved at isolere x)?
//Singularity
Svar #2
14. april 2005 af Tobbe (Slettet)
Okay, det vil jeg huske.
Jeg har løst den med min TI83, vha intersect. Der får jeg x=0,768 ca., da 0
Kan den løses algebraisk?
Jeg har løst den med min TI83, vha intersect. Der får jeg x=0,768 ca., da 0
Kan den løses algebraisk?
Svar #3
14. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Der findes en løsningsformel til at håndtere trediegradsligninger, men den er ikke gymnasiepensum. Umiddelbart formoder jeg derfor, at en grafisk løsning er tilstrækkelig i dette tilfælde.
Alternativt kan man løse ligningen numerisk på en TI-83 grafregner. Under
[MATH] ; Solver...
indtastes ligningen
0 = pi*X^2(R-X/3)-V
hvorefter man ansætter V = 1.1 og R = 0.85. Med et fornuftigt gæt på X (i det relevante interval) itererer grafregneren sig frem til omtrent det resultat, som du har anført i #2.
//Singularity
Alternativt kan man løse ligningen numerisk på en TI-83 grafregner. Under
[MATH] ; Solver...
indtastes ligningen
0 = pi*X^2(R-X/3)-V
hvorefter man ansætter V = 1.1 og R = 0.85. Med et fornuftigt gæt på X (i det relevante interval) itererer grafregneren sig frem til omtrent det resultat, som du har anført i #2.
//Singularity
Skriv et svar til: Ligningproblemer-2. Fejl i forrige indlæg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
