Matematik

Monotoni.

05. november 2010 af Wolfgang9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har funktionen f(x)= x*e2x

f'(x)= e2x+2*x*e2x

Til at bestemme monotoniforhold skal løses f'(x)=0

Deraf fås x=-0.5

Når funktionen kun har en løsning, vil der så gælde, at f'(x) kun kan skifte fortegn i x-værdien -0.5, og at jeg så skal udregne 2 værdier af f'(x) (en over -0.5 og en under -0.5) for at kunne sammenfatte mine resultater i en monotonilinje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man ser, at

f'(x) = (1 + 2x)·e2x , og da e2x > 0 for alle x, har f'(x) altså samme fortegn som funktionen 2x + 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2010 af Duffy

Jah, men husk at angive de intervaller hvori f vokser  hhv aftager. . .


Skriv et svar til: Monotoni.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.