Matematik

Parabel og skæring med x og y

06. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)= x2-3x+3

1. Tegn parablen

2. Bestem skæring med y og x-aksen

3. Find toppunktet

Jeg er gået i stå. Jeg håber meget på hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af mathon

2.   under tegningen opdagede du, at parablen ikke har skæring med x-aksen, men ligger helt over denne

3.   brug toppunktsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2010 af Duffy

Vedhæftet fil:915243.jpg

Svar #3
06. november 2010 af came (Slettet)

Jeg har fået fortalt, at det skal være:

f=(-1,5)= -(-1,5)2-3(-1,5)+3

-2,25+4,5+3

Derefter kan man finde ud af, hvordan parablen ser ud.

Men hvorfor skal det være: -1.5 man bruger som x. Jeg ved godt, at halvdelen af -3 er lig med -1,5. Hvorfor skal jeg bruge halvdelen af -3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Toppunktet befinder sig, hvor f'(x) = 0 . Løs den ligning, hvis du ikke kender toppunktsformlen.


Svar #5
06. november 2010 af came (Slettet)

Jeg forstår stadigvæk ikke, hvorfor det er -1,5

Er det, fordi det giver= 0 ???

Jeg ved ikke, hvordan man finder toppunktet. Jeg kender godt toppunktsformlen= ((-b/2a)*(-d/4a)) men jeg er ikke sikker på, hvad næste skridt er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2010 af Duffy

Dine vildfarelser er mange:

toppunktsformlen= ((-b/2a)*(-d/4a)) [ Hvorfor skriver du et GANGE-TEGN ?????!!!!!]

Toppunktsformlen er rettelig (x ; y) =  ( -b/(2a) ; -d/(4a) )

Og så har du sørme angivet en FORKERT FUNKTION  ! ! ! ! !

f(x) = x2-3x+3

SKAL VÆRE (åbenbart) : f(x)= -x2 - 3x + 3

Det er svært at hjælpe dig, når du ikke en gang kan angive den rigtige funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2010 af Duffy

Vi prøver igen  ! !

Her er det rigtige:

Vedhæftet fil:RETTET graf.jpg

Skriv et svar til: Parabel og skæring med x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.