Kemi

Alkener og forbrændning

07. november 2010 af Emil_hansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

2.
a. Opskriv og afstem en fuldstændig forbrændingsreaktion for alkanen oktacosan.(husk tilstandsformer, s,l,g)
b. Beregn massen af det dannede CO2 ved fuldstændig forbrænding af 10 g oktacosan.
c. Hvordan adskiller en fuldstændig forbrænding sig fra en ufuldstændig forbrænding.

3.
Hvordan defineres et stofs smeltepunkt

4.
a. Hvad betyder symbolerne i kalorimeterligningen: E = m*c*?t
b. Beregn den tilførte energi til 50g vand, når vandet temperatur ved energitilførslen stiger fra 20 til 60C.
 

Hey kan ikke finde ud af de 3 opgaver ! Håber i bare kan hjælpe mig med noget af det !

på forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af NejTilSvampe

læs i din bog. et spørgsmål eller to måske endda 3 er ok. men det kræver jo en halv roman at forklare ALLE de ting.. så tør støvet af din kemi/fysik bøger. mange af dem kan du sikkert også få svar på fra wikipedia.


Svar #2
08. november 2010 af Emil_hansen (Slettet)

opg. 3

Et stofs smeltepunkt eller frysepunkt er den temperatur, hvor stoffet findes i en blanding af fast- og flydende form.

Et stofs smeltevarme, Ls er den energimængde, der skal tilføres pr kg for at smelte stoffet ved dets smeltepunkt.


Svar #3
08. november 2010 af Emil_hansen (Slettet)

opg. 2 C

At alt brændbart materiale omsættes i forbrændingsprocessen.
En kemisk reaktion mellem det brændbare materiale og luftens oxygen. For at en fuldstændig forbrænding kan foregå, må der være en tilstrækkelig høj temperatur og lufttilførsel under hele brandforløbet.
Ved den fuldstændige forbrænding er en af de røggasser, der dannes carbondioxid - CO2.

En ufuldstændig forbrænding betyder, at dele af det brændbare materiale ikke omsættes i forbrændingsprocessen.
Den primære årsag til, at en forbrænding er ufuldstændig, er enten, at temperaturen ikke er tilstrækkelig høj, så oxygen fuldt ud kan reagere med det brændbare materiale, eller at lufttilførslen ikke er tilstrækkelig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2010 af NejTilSvampe

 4. E = energi , m = masse , c = specifik varmekapacitet , ΔT = temperaturforskel.

Du har massen og temperaturforskeln ΔT = T2 - T1

slå den specifikke varmekapacitet op for vand i din fysik bog (bør være omkring 4180 J/kg*oC) 

sæt så dine værdier ind i formelen.


Skriv et svar til: Alkener og forbrændning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.