Matematik

ekvationer

08. november 2010 af Smulan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hur löser jag den här?

F(t)= -3t2+24t-36


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nogen ligning (ekvation), men en funktionsforskrift. Tænker du på ligningen F(t) = 0 ?


Svar #2
08. november 2010 af Smulan (Slettet)

Oj! hahah sorry! Jag är lite trött nu..

Ja det är nog det jag tänker på ja!:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du kan jo begynde med at sætte F(t) = 0 og løse andengradsligningen


Svar #4
08. november 2010 af Smulan (Slettet)

Ja jag försöker, men efter 9tim med matematik så har min hjärna pausat nu tror jag. haha

-3t2+24t-36=0

sen kommer jag inte längre..

finns det någon som vill hjälpa mig lösa uppgiften?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Divider med -3 til

t2 -8t +12 = 0

Beregn diskriminanten    d = b2 -4ac    og dernæst rødderne    t = (-b±√d)/(2a) .


Svar #6
08. november 2010 af Smulan (Slettet)

tusen tusen tack för hjälpen!


Svar #7
08. november 2010 af Smulan (Slettet)

Problemet är nu att jag fick fram två svar. t=6 eller t=2, men jag ska endast få ett svar?

är min uträkning fel?

t2-8t+12=0

t2-8t = -12

t2-8t+16= 4 samma som (t-4)2=4 och tar kvadratroten ur.

t-4= +-2

t=4+-2

t=6 eller 2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er korrekt, at der er de to forskellige løsninger til ligningen.


Skriv et svar til: ekvationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.