Matematik

Størsteværdi vha. lommeregner????????????

09. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Find ved hjælp af cas på lommeregner størsteværdien for funktionen f, hvor f(x) = 7 - 0,7^x  - 1,2^x. Hvordan finder jeg værdien på lommeregner??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af PeterValberg

 check manualen, - de fleste graflommeregnere har en funktion til bestemmelse af max- og min-værdier for et funktionsudtryk i et givent interval

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Nu har jeg tastet f(x) ind og trykket maksimum. Men hvad så? 


Svar #3
09. november 2010 af jossiee (Slettet)

 på skærmen står der, når jeg har trykket upper og lower bound, at xc = 1,245 og yc= 5,10376. Så størsteværdien er vel y-værdien. Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af PeterValberg

det skulle jeg da mene (uden at kende din lommeregner), -  hvilken lommeregner bruger du ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
09. november 2010 af jossiee (Slettet)

 TI-89 titanium


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2010 af PeterValberg

 hvis du bruger grafplot funktionen, hvor du har indtastet funktionsudtrykket under "Y=" og har trykket "GRAPH", så grafen vises på skærmen, - så kan du med F5 (Math) vælge MAXIMUM, hvor du så indtaster lower bound og derefter upper bound, hvorefter TI89 beregner maximum funktionsværdien i intervallet.

og da du kan se grafen på skærmen kan du jo sagtens vælge intervallet, så toppunktet ligger indenfor.
desværre accepterer TI89'eren ikke intervallet ]-∞;∞[

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2010 af PeterValberg

 hov, glemte at sige:

xc = 1,245 og yc = 5,10376 er koordinatsættet til toppunktet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
09. november 2010 af jossiee (Slettet)

 men så er maksimum vel i 1,245 med værdien 5,10376. Sådan ville jeg formulere det. Og har gjort, som du har beskrevet i ovenstående. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2010 af PeterValberg

 jeps

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
09. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Super. Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2010 af PeterValberg

 TI-89 har to funktioner, som du kan finde under "CATALOG", der kan bruges til maximum og minimum for et funktionsudtryk:

fMax(udtryk,variabel)

fMin(udtryk,variabel)

for eksempel:

fMax(7-0.7x -1.2x,x)  det tygger den på et stykke tid og outputter så x = 1,245 hvilket er den x-værdi, hvorved f har maksimum

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2010 af PeterValberg

 #10 Det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Størsteværdi vha. lommeregner????????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.