Matematik

ulighed med brøk

09. november 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej...

har lidt problemer med denne opgave :( 

b) (3x+9)/(x+2)≥0
 

håber i kan hjælpe 

Alex.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Gang med x+2 på begge sider, så den forsvinder. Træk da 9 fra på begge sider og divider da med 3. Da finder du, at x≥-3.


Svar #2
09. november 2010 af matthacker (Slettet)

 det der forvirrer mig er dog at facit listen siger L=]-∞;-3]∪]-2;∞[ hvor kommer minus til uendeligt fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

Husk forbehold (x+2)≠0 ⇒ x≠-2

Hvis x=-2,5           fås (3*(-2,5)+9)/(-2,5+2) =1,5/(-0,5) =-3 hvilket er mindre end 0

#1 løsning kan ikke være rigtig

tæller og nævner skal have samme fortegn

(3x+9)/(x+2)≥0

3x+9≥0 og x+2≥0                                 eller                      3x+9≤0 og x+2≤0

x≥-3 og x≥-2                                                                       x≤-3 og x≤-2

x>-2                                                        eller                      x≤-3

     


Svar #4
09. november 2010 af matthacker (Slettet)

 mange tak :)


Skriv et svar til: ulighed med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.