Kemi

Oxidationstal

16. april 2005 af DTC (Slettet)
Jeg har fået nogle ekstraopgaver af min kemilærer med oxidationstal og sidder nu og prøver at forstå dem...
Reaktionen lyder:
H(2)S + O(2) til H(2)O + SO(4)
Jeg har givet:
H ox = +1
S ox = -2
+
O ox = 0
til
H ox = +1
O ox = -2
+
S ox = +4 (her er fejlen vist)
O ox = -2

Hvad gør jeg galt? Håber nogle kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2005 af Lurch (Slettet)

SO(4) har ladningen -2
dvs oxidationstallene for den fobindelse er
O : 4*-2 = -8
S : +6

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2005 af BsB86dk (Slettet)

Men ladningen passer stadog ikke... der er -2 på den ene side og nul på den anden, så enten er det en reaktion i en basisk opløsning så du kan lægge OH- til på venstre siden, men det passer stadig ikke, så du bør nok spørge din lærer hvad det er for en redox-reation... (hvis det da er det, det er lidt mystisk det her og jeg har jo ikke set opgaven...)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2005 af Epsilon (Slettet)

DTC,

Er der tale om en gasfasereaktion?

Eftersom du ikke har anført nogen ladning ved formelenhederne, må vi indtil videre ud fra, at såvel reaktanter som reaktionsprodukter er neutralt ladede. Er det tilfældet?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2005 af KemiKasper (Slettet)

nix, H2S, H2O og O2 er molekyler mens SO4 skulle have været SO4(2-). Ergo får S i SO4(2-) oxidationstallet +6.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2005 af Epsilon (Slettet)

Opløsningen må være basisk. Det ville dog være lidt lettere, hvis man fik den oplysning allerede i starten.

//Singularity

Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.