Matematik

PROCENT REGNING HJÆLP..

09. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hej.. jeg har fået aflevering for til imorgen, og har været syg imens vi havde om procent, og er meget i tvivl hvordan man regner disse regne stykker.

håber nogle har tid til at skrive udregningerne og hvordan man regner dem.

opg 32.

560 kg a 6,25 kr sælges med 15 procent fortjeneste.

a. udregn fortjenesten 

b. udregn salgsprisen 

opg. 33

160 kg jordbær købes for 9,50 kr pr kg. 

a. udregn købsprisen

omkostningerne er 12,5 % af købsprisen.

b. udregn de samlede udgifter.

jordbærrene sælges for 2017,80 kr.

c. hvor mange procent udgør fortjenesten ad de samlede udgifter

opg. 34

hos en slagter kan man købe hakket flæskekød med fedtindhold på max. 18-20% Ulrik køber en pakke med 780g

a. hvor meget fedt må kødet højst indeholde?

opg. 35

på en skole er 180 af eleverne drenge. dette svarer til 45 %

a. hvor mange elever gik der på skolen 

b. hvor mange af disse var piger

opg. 36

i dianalund skal man betale 22,3 % i kommuneskat, mens man i hørsholm skal betale 13,5% ( 1992 ) Ellen har en skattepligtig indkomst på 108888 kr.

a. hvad skal hun betale i kommuneskat, hvis hun bor i henholdsvis Dianalund og hørsholm?

b. hvor meget spare hun hvis hun bor i hørsholm, i stedet for dianalund? 

c. hvor mange procent er det af hendes skattepligtige indkomst ?

opg. 37

en cykel koster i byens cykelcenter 2295 kr. 

i svalegårdens cykler kan den købes for 1995 kr.

a. hvor mange procent er den dyrere i byens cykelcenter?

Opg. 38

anne vejer 46 kg og jacob vejer 38 kg.

a. hvor mange procent vejer anne mere end Jacob ? 

b. hvor mange procent vejer jacob mindre end anne ?

Opg. 39

Christian lånte 1000 kr. af sin mor. Året efter betalte han lånet tilbage med 1150 kr. 

a. hvor mange procent betalte han i rente ?

Opg. 40 

gitte havde svært ved at få solgt sin ejerlejlighed. hun måtte nøjes med renterne af sit pantebrev det første år. renterne udgjorde 10000 kr. hvilket svarede til 8 % 

a. hvor stort var pantebrevet


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Når man skal udtrykke, hvor mange procent A er større end B, beregner man forholdet (A-B)/B og udtrykker det i procent ved at gange det med 100%, altså

((A - B) / B)·100%

Prøv nu selv at regne dine opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

32

fortjeneste=købspris *15/100

salgspris = købspris+fortjeneste

33 som 32

SU=købspris + omkostninger

fortjeneste=SU*x/100         hvor x er  % fortjeneste

Regn disse to stykker og lad os se hvordan det går.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af PeterValberg

 Hold da op, det er jo et hel afleveringssæt, du gerne vil have regnet (og helst af andre end dig selv)

Du har med garanti en matematikbog eller nogle kopier fra en sådan omkring procent, - jeg vil anbefale dig at studere den og regne dine opgaver selv, det tjener sig bedst i det lange løb :-)

Når du har regnet dine opgaver, så kan du jo lave et indlæg med dine resultater og spørge, om der er nogen, der har mulighed for at kigge dem efter, - det vil der med garanti være :-) jeg selv inklusiv.

men lad mig da lige hjælpe dig i gang med den første opgave:

opg 32.

560 kg a 6,25 kr sælges med 15 procent fortjeneste.

a. udregn fortjenesten

b. udregn salgsprisen

a) Hvis vi går ud fra at de 6,25 kr. er kiloprisen UDEN fortjeneste

fortjeneste = (650·6,25·15)/100 = du kan selv taste det ind i lommeregneren

b) salgspris = (560·6,25) + fortjenesten =  regn selv videre

eller:

salgspris = 560·6,25·1,15 = (skulle gerne give det samme som lige før)

Så er du i gang med din aflevering, - god fornøjelse med resten :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet)

 tak for hjælpen, fik lavet nogle af opgaverne.. men opg. 33, 34, 35, 40 kan jeg ikke regne. jeg håber rigtigt meget på svar. og jer der har skrevet tusinde tak for hjælpen, det hjalp lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

Du har også fået hjælp til opgave 33

Beslut lige, om du vil lære at regne med procent eller ej.

I sidste tilfælde skal du ikke ulejlige os mere.


Svar #6
09. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet)

 i oga 33.

vil det sige 

a. = 1520 kr.

b. = 160x9,50x12,5:100 

= 190

hvordan regner jeg c ?


Skriv et svar til: PROCENT REGNING HJÆLP..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.