Matematik

diff.regning hjælp.

09. november 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg fik hjælp med en opgave igår og er kommet videre derfra mangler den sidste opgave som for mit vedkommende er lidt kludret. Men håber nogen af jer matematik-genier kan hjælpe.

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x)=√X i (x0, f(x0)). 

Bestem derefter koordinaterne for tangentens skæringspunkter med koordinatakserne. 

Tangenten og koordinatakserne afgrænser en trekant  i 2.kvadrant. Beregn denne trekants areal. Det man får ud her skal jeg så benytte som facit til at beregne arealet af trekanten når tangenten tangerer (ved ikke om det kaldes det) i (16, f(16).

Er komplet lost....:( 

Hjælp tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af NejTilSvampe

  du har en linje

T(x) = f'(16)(x-16) + f(16)

Du har så en retvinklet trekant hvor den ene katete er T(0) og den anden katete er -f(16) / f'(16) + 16

brug så A = ½*g*h


Svar #2
09. november 2010 af Walsh (Slettet)

 Hvilken opgave har hjulpet med der :S?


Svar #3
09. november 2010 af Walsh (Slettet)

 anybody det haster lidt...?


Skriv et svar til: diff.regning hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.