Kemi

Hjælp til kemii

09. november 2010 af elissa92

Hvad er pH i en blanding af 5 ml 0,1 M saltsyre og 5 ml 0,1 M bariumhydroxid

Jeg har gjort det på følgende måde, men kan ikke komme videre. Og jeg ved slet ikke om det er rigtigt. Håber, jeg kan få lidt hjælp


Først beregner jeg stofmængden af oxoniumioner i saltsyreopløsningen.
n(H3O+) = c(HCl) * V(HCl)
n(H3O+) = 0,1M * 0,005 L
n(H3O+) = 5 * 10-4 mol
På samme måde kan stofmængden af hydroxtioner i bariumhydroxidopløsningen beregnes:
n(OH-) = c(Ba(OH)2) * V(Ba(OH)2)
n(OH-) = 0,1M * 0,005 L
n(OH-) = 5 * 10-4 mol
 


Skriv et svar til: Hjælp til kemii

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.