Matematik

Potensregning

09. november 2010 af StineJeppesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har lidt problemer med et spørgsmål: Omskriv følgende tal til potens af 10.

Også står der bl.a. 2.

Hvis der var nogen der kunne forklare mig det bedre, end min matlærer og min bog??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

              2 = 2,0·100

eller som #2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at løse ligningen

2 = 10x , dvs

x = log(2) . Altså

2 = 10log(2)


Svar #3
09. november 2010 af StineJeppesen (Slettet)

Nåår på den måde! Tusind tak, nu tror jeg, jeg har de andre!


Svar #4
09. november 2010 af StineJeppesen (Slettet)

Nu skal jeg så gøre det samme med tallet e?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

e = 10log(e) = elog(e)·ln(10) ,   (hvoraf    log(e)·ln(10) = 1 )


Svar #6
09. november 2010 af StineJeppesen (Slettet)

tusind tak igen!


Svar #7
09. november 2010 af StineJeppesen (Slettet)

Hvis jeg nu fx har tallet 2 som før, hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så gør du som før.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2010 af mathon

                 2 = 10log(2) = 100,3010


Svar #10
09. november 2010 af StineJeppesen (Slettet)

Er det med tallet e? og skal jeg bare sætte 2 ind på e's plads?


Skriv et svar til: Potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.