Matematik

Monotoniforhold

09. november 2010 af AhrensXD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde fortegnsvariationen på f(x)=5x2+4x-12
Har prøvet at gøre det sådan:

Vi har funktion f(x)=5x2+4x-12
Først skal vi differentiere funktionen
f’(x)=10x+4
Så sætter vi f’(x)=0 og isolerer x.
f’(x)=0
10x+4 =0
10x=-4
x=-0,4


y findes ved at sætte x værdi ind i f(x):
f(0)= 5*02+4*0-12
f(0)=-12
Der sættes et til tal ind der er under, det samme og over x i f’(x).
f’(x)=10x+4
f’(1)= 14                                     voksende i ]-∞; -0,4]
f’(-0,4)= 0                                  konstant i ]-∞; -0,4]
f’(-1)=-6                                    aftagende i ]-∞; -0,4]
 

Men kan se på min lommeregner når jeg tegner grafen, at det ikke passer. hvad har jeg gjort galt? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da f'(x) < 0 for x < -0,4 , og f'(-0,4) = 0, og da f'(x) > 0 for x > -0,4 , er f(x) aftagende i ]-∞; -0,4[ og voksende i ]-0,4 ; ∞[ og f(x) har globalt minimum i x = -0,4

 


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.