Matematik

fx=sin(x)+cos(x)

09. november 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder...

Vis at tallene for a og b er tilnærmelsesvis 2.356 og 5.498. Funktionen er f(x)=sin(x)+cos(x)... Har prøvet og prøvet men kan kun komme frem til den a værdien...

Kunne godt bruge en hånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan er tallene a og b defineret? Det fremgår ikke af din opgaveformulering.


Svar #2
09. november 2010 af TheLost (Slettet)

Sorry... Her er hvordan a og b er defineret...

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at a og b er de to løsninger i intervallet [0,2π] til ligningen f(x) = 0, altså

sin(x) + cos(x) = 0, eller sin(x) = -cos(x) , eller tan(x) = -1

x = 3π/4 eller x = 7π/4


Svar #4
09. november 2010 af TheLost (Slettet)

ja okay, der står godt nok ikke noget om interval men det må man jo gå ud fra så...

men jeg har stadig lidt svært ved at forstå hvordan du kommer frem til x = 7π/4... synes den er enormt svær at isolere i den her :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se på enhedscirklen for cos(x) og sin(x). Det drejer sig om skæring mellem enhedscirklen og linien y = -x . Skæringspunkterne ligger ved retningspunkterne for 3π/4 og 7π/4 .


Svar #6
09. november 2010 af TheLost (Slettet)

Jeg er stået helt af... :S


Svar #7
09. november 2010 af TheLost (Slettet)

Jeg ved godt hvad enhedscirklen for cos og sin er... Men jeg forstår stadig ikke noget som helst om hvordan man kommer til 3π/4 og 7π/4...


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Sæt u = cos(x) og v = sin(x) . Der skal så gælde u = -v og samtidig u2 + v2 = 1 , dvs vi skal finde skæringspunkterne mellem enhedscirklen og linien med ligningen v = -u . Heraf fås u2 = 1/2 eller u = ±(√2)/2 og dermed

(u,v) = (cos(x) ; sin(x)) = ((√2)/2 ; -(√2)/2)   eller
(u,v) = (cos(x) ; sin(x)) = (-(√2)/2 ; (√2)/2) ,

svarende til x = 7π/4 eller x = 3π/4 .


Svar #9
09. november 2010 af TheLost (Slettet)

ok nu føler jeg mig officielt som en idiot til matematik... forstår ikke trinnet hvor du kommer frem til u2 = 1/2 eller u = ±(√2)/2...

nå... ser ud til jeg bare skal lade det være så... for det her fatter jeg ikke ret meget af =(


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Da u2 + v2 = 1 og v = -u, fås ved indsættelse (substitution) u2 + (-u)2 = 1, eller 2u2 = 1, eller u2 = 1/2


Skriv et svar til: fx=sin(x)+cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.