Matematik

DIFFERENTION af en ligning .. HJÆLP

09. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.. Jeg kan simpelthen ikke forstår , hvordan jeg skal differentiere denne ligning
f(x) = 4√ x – x + 1          (altså 4 kvadratrod x - x + 1 )


Håber i kan hjælp mig :( skal nemlig bestemme monotoniforholdene, ekstrema .. osv


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at √x = x1/2 , hvorfor (√x)' = 1/(2√x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Tyrael (Slettet)

Andersen11 kom med en fremragende idé i #1 om, at vi skulle benytte, at √(x) = x(1/2), hvorfor (√x)' = 1/(2·√x).

Vi har funktionen f(x) = 4√(x-x+1).

Vi ved, at hvis man differentierer x, så får man 1 - derudover ved vi, at hvis man bare lægger en konstant til funktionen, så er denne uden betydning for differentialkvotienten, dvs.:

f'(x) = 4√(1-1)
       = 4·(0)/(2·√(x))
       = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af PeterValberg

#0 jeg skal lige vide om det er:

eller


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg tror nu ikke, at kvadratroden rækker over mere end det første x. Ellers er den jo helelr ikke så interessant som funktion.

f(x) = 4·(√x) -x +1 er mit bud


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af Tyrael (Slettet)

#4

Det skal jeg ikke kunne sige, men ud fra udsagnet i #0 har jeg tolket det som i #2.

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2010 af PeterValberg

hmmm, - jeg gætter på, at det er:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
10. november 2010 af studerende20 (Slettet)

Hej med jer :)

Jeg fandt ud af det i dag...
Svaret er x = 4 .. det ved jeg ikke om nogen af jer gættede (-:


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2010 af PeterValberg

#7 ............ x = 4  det giver da ikke mening ??????????????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: DIFFERENTION af en ligning .. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.