Matematik

HJÆLP TIL differentialligningen

09. november 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: A-niveau


Hvordan finder man forskriften? Jeg har hørt man kunne gøre det ved hjælp af desolve, men jeg ved ikk hvordan.
Jeg ved heller ikke hvordan man finder maksimumstedet for f, det vil være dejligt hvis kan hjælpe mig med opgaven, da den skal afleveres i morgen.

På forhånd tak ?
 

Vedhæftet fil: maTEMATIK OPGAVE.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af peter lind

Der findes flere slags værktøjer til det. Hvis du har en Ti-89 kan du hente hjælp her

http://www.odder-gym.dk/fileadmin/Elevfiler/Dokumenter/ti89.doc

ellers må du se i din brugervejledning. En anden metode er at bruge separation af variable. Ligningen omskrives til dy//y2 = sin(x)dx og der integreres på begge sider.

Maksimum findes ved at løse ligningen f'(x) = 0 samt ved at se efter hvad funktionen er i intervalendepunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af PeterValberg

se lige vedhæftede billede, jeg har ladet TI-nspire "tygge" lidt på det første af opgaven

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:91Sarah.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

dy/dx = y2*sinx

dy / y2 = sinx*dx

-1 / y = - cosx + C

for x = π og y = 1 fås

-1 = - (-1) + C  ⇒ C = -2

-1 / y = - cosx - 2  ⇒ y = 1 / (cosx + 2)

_______________________________

dy / dx = - (- sinx) / ( cosx + 2 )2

dy /dx = 0 for x = π , kurvens max.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

For at finde koordinaterne til de punkter hvor hældningskoefficienten er 1/8 = 0,125 sætter

vi dy / dx =sinx / ( cosx + 2 )2 = 1/8

Den ligning kan vi ikke løse, derfor må vi finde løsningerne ved at gætte en løsning

for x og indsætte vores gæt i ligningen.

Ved at betragte kurven kan vi se at løsningerne er nær henholdvis 0 og 3,14.

Jeg finder x = 0,3751   og    x= 3,01525

Derefter kan y beregnes ved at insætte de kendte x-værdier i ligningen for y


Skriv et svar til: HJÆLP TIL differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.