Matematik

Vektor.. haster

10. november 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 425)

I et koordinatsystem er der givet 3 punkter: A(10,-5), B(12,18) og C(-5,10). 

a) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet T for medianerne i trekant ABC

b) Bestem koordinatsættet til det punkt P på AT, som opfylder: |AP| / |AT| = 2 (brøkstreg) 3

og

426)

Stedvektorene til punkterne A og B betegnes med a (pil over) og b (pil over). Punktet P ligger på AB, således ar der gælder |AP| / |PB| = k.
Bestem stedvektoren til P udtrygt ved a (pil over) og b (pil over), samt koordinatsættet til P når:

a) k=2 (brøkstreg) 5, og punkterne A og B er bestemt ved A(1,7) og B(16,17)

b) k=3 (brøkstreg) 14, og punkterne A og B er bestemt ved A(11,17) og B(-3,31)

Opgaverne er fra: "Gyldendals Gymnasiematematik - arbejdsbog A"


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor_1.doc

Svar #2
10. november 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Jeg er lidt forvirret.. hvad er det for en af dem? 

Og hvordan har du lavet den?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor_2.doc

Svar #4
10. november 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Aaarh.. okay :)
- Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor_3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2011 af Habibi1991 (Slettet)

Hej jeg har det samme problem. i opgave 426 a) men jeg ved ikke hvordan du er kommet frem til OP(vektor)=(1/1-k)OA (vektor) - (k/1-k)OB (vektor)? please  


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2011 af Habibi1991 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2015 af charlotte2909 (Slettet)

hvilken regel har i brugt til 425 a)? - hvorfor må man bare + og dividere med 3


Skriv et svar til: Vektor.. haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.