Matematik
Kurveintergral
Det er første gang jeg skal beregne kurveintrgral, og ved ikke rigtig hvordan jeg skal bære mig ad.
Opgaven lyder:
Vi betragter funktionen Φ(x,y) = x • ey - 3 og for hvert a > 0 betragter vi den kurve Ka som har parameterfremstillingen ra(t) = (3t, t) t ∈ (0;a).
Lad vektorfelterne F og G være defineret ved, at F(x,y) = Φx' (x,y), Φy'(x,y) og G(x,y) = Φy' (x,y). Φx' (x,y)
1) udregn for hvert a > 0 kurveintegralet ∫Ka F • dra
Jeg ville først se om Vektorfelterne er konservative?
F(x,y) = 1•ey / x •ey
Er konservativt hvis ∂F1/∂Y = ∂F2/∂X , Jeg får 1•ey og 1 •ey --> dvs. vektorfelt F er konservativt..
Kan nu brugt smartmetode til at udregne integralkurve:
Formel: ∫Ka F •dra = Φ(r(b) - Φ(r(a)) Jeg ved ikke hvordan jeg nu skal komme videre, for ved ikke rigtig hvad jeg skal indsætte i formlen???
Svar #2
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)
Benyt
∫Ka F •dra = Φ(ra(a)) - Φ(ra(0)) = Φ(3a , a) - Φ(0 , 0) = 3a·ea
Vi kan også beregne det således
∫Ka F •dra = 0∫a (∂Φ/∂x(ra(t)) , ∂Φ/∂y(ra(t)))•dra/dt dt
= 0∫a (et , 3t·et)•(3 , 1) dt
= 0∫a (3et + 3t·et) dt
= [3et + 3(t-1)et]a0 = 3a·ea
Skriv et svar til: Kurveintergral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
