Matematik

Differentialkvotient

11. november 2010 af Exotic1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal vise vha. tre-trins reglen, at funktionen f(x) = 2x2 – 4x + 3 er differentiabel, og bestemme derved differentialkvotienten.

Jeg har lavet dette indtil videre:

Δy/Δx = f(x0 + Δx) – f(x0)/ Δx
= 2* (x0 + Δx)2 – 4 * (x + Δx) + 3 – (2x2 – 4x + 3)/ Δx
 

Håber at der er nogen der vil hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

se


Svar #2
11. november 2010 af Exotic1 (Slettet)

Det er ikke fordi jeg ikke kan tre-trins reglen, men det er mere udregningen af denne funktion der forvirrer mig :)

Det er meningen den skal give f'(x) = 4x-4, og det kan jeg ikke få den til at give.

Håber du vil hjælpe med det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af mathon

i Linket
indsæt
                  a =  2
                  b = -4
                  c =  3


Svar #4
11. november 2010 af Exotic1 (Slettet)

Tak for hjælpen.. :)


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.