Matematik

nulreglen

11. november 2010 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

 ja, det er mig igen med (differentiering?)

jeg skulle løse ligningen:

0 = 4x - 4x^3 vha. nulreglen, men jeg kan ski lige helt hitte ud af den.

nogen der kunne hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

Nulreglen:  hvis a·b = 0  ⇔  a = 0  ∨  b = 0

4x - 4x3 = 0 
x(4 - x2) = 0
x = 0  ∨  4 - x2 = 0 
x = 0   ∨ x2 = 4
x = 0   ∨  x = -2   ∨   x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af mathon

                       4x - 4x3= 0

                       4x(1 - x2) = 0

                       4x(1+x)(1-x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af PeterValberg

#1 RETTELSE

Pokkers, sætternissen er startet tidligt i år.... han havde "tryllet" et firetal væk, ups...

Nulreglen: hvis a·b = 0 ⇔ a = 0 ∨ b = 0

4x - 4x3 = 0
x(4 - 4x2) = 0
x = 0 ∨ 4 - 4x2 = 0
x = 0 ∨ x2 = 1
x = 0 ∨ x = -1 ∨ x = 1

Sådan, så skulle den være "i vinkel"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.