Matematik

Finde stamfunktion(Integralregning)

11. november 2010 af zubonet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en integralregning hvor jeg skal finde stamfunktionen

Her er opgaven:

For at øge længden af en fjeder med fjederkonstanten k fra a til b, kræves et arbejde W, hvor

W=(intregraltegn) k * xdx


k angives med enheden N/m (Newton pr. meter)
a og b angives med enheden m (meter)

W angives med enheden Nm (Newtonmeter)


Beregn arbejdet, hvis fjederkonstanten er 100 N/m og fjederen øges fra 2,5 m til 3,2 m.
 

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

                W = 2,53,5 (100·x)dx = 50[x2]2,53,5 = 50·(3,52-2,52)


Svar #2
11. november 2010 af zubonet (Slettet)

Hvordan kom du frem til 50?

kan du ikke fortæl det lidt bedre så jeg bedre kan forstå det, altså fra trin til trin og hvorfor:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af mathon

#1- rettelse

                W = 2,53,2 (100·x)dx = 50[x2]2,53,2 = 50·(3,22-2,52)


Skriv et svar til: Finde stamfunktion(Integralregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.