Fysik

Hydrogen og idealgasligningen?

11. november 2010 af powerfull499 (Slettet)

Hey. Jeg skal perspektivere hydrogen til et forsøg vi lavede. Det handlede om, at vi puttede en glaskuppel ned i noget vand. Derefter varmede vi vandet langsomt op og så kunne vi se at trykket steg. Dette skal jeg perspektivere til problemerne med hydrogens opbevaring. Jeg kan bare ikke rigtig se sammenhængen?

På forhånd tak.

Mhv. Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

                    p2·V = n·R·T2

                    p1·V = n·R·T1                            ligningerne divideres

               

                    p2/p1 = T2/T1

                    p2 = (T2/T1)·p1


Svar #2
11. november 2010 af powerfull499 (Slettet)

Hej Manthon.

Mange tak for dit svar. Det behøver dog ikke at være så avanceret. Det er bare noget jeg gerne vil ind på i min perspektivering. Vi ved jo, at der er problemer i at opbevare hydrogen på gasform, men hvordan har det noget med det forsøg at gøre?

Mvh. Peter


Svar #3
11. november 2010 af powerfull499 (Slettet)

Jeg har en idé om, at sammenhængen er, at jo varmere vandet bliver (flere vanddampe) jo højere tryk kommer der. Det er det samme med hydrogen. Jo mere hydrogen, jo mere tryk.

Eller er der en anden perspektivering?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af mathon

                p/T = k(onstant)                                          (k = n·R/V)


Skriv et svar til: Hydrogen og idealgasligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.