Matematik

Ligning

12. november 2010 af OliverD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde ud af hvad A er i nedenstående ligning. Jeg ved resultatet af ligningen skal give 59.793,75, men hvordan finder jeg A?

59.793,75 = 35-1400*1500+12*350+1500*1800-12000*56+34*A


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du starter med at beregne alle størrelserne

Saml alle tallene på den ene side af lighedstegnet med 34*A på den anden side.


Svar #2
12. november 2010 af OliverD (Slettet)

(59793,75+35-1400*1500+12*350+1500*1800-12000*56) = (34*A)

Sådan der?

-7971,25=34*A


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Rigtigt.

Så mangler du blot at dividere med 34 på begge sider


Svar #4
12. november 2010 af OliverD (Slettet)

Okay, sådan?

-7971,25/34 = 34*A/34

-234,45 = ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Korrekt.

Det var da ikke så svært.


Svar #6
12. november 2010 af OliverD (Slettet)

jamen hvad er resultatet da så?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Svaret er A = -234,45


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. november 2010 af mette48 (Slettet)

59.793,75 = 35-1400*1500+12*350+1500*1800-12000*56+34*A

Fejl i #2 det giver ikke

(59793,75+35-1400*1500+12*350+1500*1800-12000*56) = (34*A)

men

(59793,75-35+1400*1500-12*350-1500*1800+12000*56) = (34*A)

59793,75-35+2100000-4200-2700000+672000=34A

127558,75=34A

A=3751,73


Svar #9
12. november 2010 af OliverD (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - det passer også lidt bedre :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.