Matematik

På hvilken dato har de samme alder i menneskeår?

12. november 2010 af lisejensen1970 (Slettet)

Hvem kan hjælpe med nedenstående?

En mand har en hund. Et hundeår er syv menneskeår. Hunden blev født 16.04.2000. Manden blev født 15.02.1936. På hvilken dato har de samme alder i menneskeår?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Meningen er nok, at hundens alder i hundeår skal være lig med mandens alder i menneskeår.

Mandens alder, da hunden bliver født, er 64år 61 dage = 64,167år. Til tiden t år efter 16.04.2000 er mandens alder da

M = 64,167 + t, mens hundens alder i hundeår er

H = 0 + 7t , så vi finder

M = H ⇒ 64,167 + t = 7t , dvs 6t = 64,167, så t = 10,6945 år = 10 år 253 dage efter 16.04.2000 , dvs 25.12.2010

Glædelig Jul .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af peter lind

Fra et fysisk synspunkt er det forkert. Forskellen i alderen er ca 64 normale(menneske)år =  64/7 hundeår


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven skriver godt nok "Et hundeår er syv menneskeår". Jeg har regnet med det omvendte, at et menneskeår svarer til syv hundeår, da det er sådan, at jeg oftest har hørt hundealdre sammenlignet med menneskealdre. En hunds normale levetid på 12-15 menneskeår er derved sammenlignelig med et menneskes normale levetid.

Hvis man tager opgaven bogstaveligt, er der ingen løsning i positive tal.


Skriv et svar til: På hvilken dato har de samme alder i menneskeår?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.