Matematik

omskrivning af integraler

12. november 2010 af aaaa202 (Slettet)

 Hej jeg sidder og laver intergrationen:
∫1/(1- y) dy + ∫1/(1+ y) dy
Jeg gør følgende:
Jeg starter med at indføre en mellemvariabel z = 1-y således at vi får:
∫1/z dy + ∫1/(1+ y) dy
Som for z = lzl har stamfunktionen ln(z) således at:
ln(z) + ∫1/(1+ y) dy = ln(l1-yl) + ∫1/(1+ y) dy 
Jeg indfører nu z = 1 + y såleds at:
ln(l1-yl) + ∫1/z dy
Som for z = lzl har stamfunktionen ln(z) således at:
ln(l1-yl) + ln(z) dy = ln(l1-yl) + ln(l1+yl) dy
Men min lommeregner siger det bliver:
ln(ly+1l)/ln(ly-1l)
Men jeg kan ikke helt få denne omskrivning til at passe. Hvilke regneregler skal jeg bruge?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

I substitution z = 1-y fås dz = -dy , så du har et fortegn galt i dit udtryk. Derved bliver det lig med lommeregnerens udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af PeterValberg

jeg havde egentligt skrevet noget, men det har jeg fjernet igen, da jeg lige vil tænke nærmere over det... var llidt hurtig på aftrækkeren :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: omskrivning af integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.