Matematik

Optimering HJÆLP!!

13. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 hej nogle der kan hjælpe med følgende opgave?

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 . Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens længde (målt i dm) er x+3.
a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x

Jeg har bestemt kassen højde udtrykt ved x det giver:

h=125/(x*(x+3))  Passer dette?

men bestemme kassens overflade det forsår jeg ikke helt håber du kan hjælpe

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det passer.

Lav en skitse, så kan du bedre overskue hvilke elementer der indgår i kassen

Overfladen består af 4 sidestykker + bund

2 sidestykker har overfladen x*h (hver)

2 sidestykker har overfladen (x+3)*h (hver)
 

Bunden har overfladen x*(x+3)


Svar #2
13. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 O=4*(125/(x*(x+3)))+2*x+2*(x+3)  passer dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

Nej.

Hvis vi kalder siderne a og b og højden h så er overfladen

O = 2*a*h +2*b*h + a*b


Svar #4
13. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 jeg har fundet ud af det tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Optimering HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.