Kemi

hydrogen...

17. april 2005 af aerobec (Slettet)
hej

vi har 15ml 1,17 M H2O2 i en konisk kolbe, der tilsættes 5ml K2Cr2O7-opløsning. Herfra udvikles der dioxygen, volumen af denne aflæses til forskellige tider. temp. er 22grader og trykket 1,01bar

Nu skal jeg vise at den aktuelle koncentration af H2O2 til V=12,5ml(O2) er 0,83M

hvordan gør jeg det?

Svar #1
17. april 2005 af aerobec (Slettet)

anyone

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2005 af frodo (Slettet)

brug idealgasloven..

går ud fra at det er opgaven fra maj '99?

beregn n(O2) hvoraf du ifølge reaktionsligningen kan finde hvor stor en stofmængde H2O2 det svarer til. træk da denne fra den oprindelige, og du har den resterende mængde, og del med voluminet.

Svar #3
17. april 2005 af aerobec (Slettet)

hmm jeg får altså 1,32M...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2005 af frodo (Slettet)

husk nu, at der er 5 mL mere tilsat..

Svar #5
17. april 2005 af aerobec (Slettet)

n(H2O2-efter)=0,00103mol
n(H2O2-før)=1,17M*15*10^-3L=0,01755mol

n(før)-n(efter)=0,01652mol

c=n/V=0,01652mol/((12,5+5+15)*10^-3L)=0,508M

hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2005 af frodo (Slettet)

du skal ikke regne de 12,5 mL O2 med, som der udvikles! De er jo ikke i opløsningen. Det er gasfase. V=20mL, da får du det rigtige

Svar #7
17. april 2005 af aerobec (Slettet)

tak for hjælpen!

hvad kunne man evt. svare ved spm e ?

Svar #8
17. april 2005 af aerobec (Slettet)

frodo?

Svar #9
17. april 2005 af aerobec (Slettet)

er du der?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2005 af Jensus (Slettet)

Du kunne jo skrive spørgsmålet, så andre kunne forsøge at give et svar ;)

Skriv et svar til: hydrogen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.