Matematik

+ - () ?

14. november 2010 af thelight

hej jeg har lige et spørgsmål til når man skal ophæve en minus parentes ..

hvis nu jeg havde et regnestykke (tal passer ikke men det er heller ikke det jeg vil fokusere på)

(5x-3)2-(6x+7)*(7x-3)=(5x-13x)x-7

A) første parentes er i anden og jeg ved at jeg ikke skal lave noget om på det minus der er i den (5x-3)2 den kommer forresten til at se ud som følgende for at fjerne i anden = (5x-3)*(5x-3)

B) Det er ved nr. 2 og 3 parentes jeg går i stå, for jeg er ikke sikker men skal skal fortegnene inde  i disse to parenteser laves om efter eller før jeg ganger når der er et - foran dem ? jeg spekulerer også over om de overhovedet skal laves om

-(6x+7)*(7x-3)

f.eks (-6x-7)*(7x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

B) Du skal gange ud før du hæver parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2010 af peter lind

Du har 2 muligheder.

Du kan gange -1 ind i den ene og kun den ene parentes. Det giver +(-6x-7)(7x-3) = + (6x+7)( -7x+3) eller du kan gange parenteserne ud og skifte fortegn bagefter.


Svar #3
14. november 2010 af thelight

så det kommer altså til at se sådan her ud .

(5x-3)2-(6x+7)*(7x-3

(5x-3)*(5x-3)-(6x+7)*(7x-3)

(25x2-15x-15x+9)-(42x2-18x+49x-21)

25x2-15x-15x+9-42x2+18x-49x+21


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Korrekt.


Svar #5
14. november 2010 af thelight

Tak for hjælpen alle sammen :=)


Svar #6
14. november 2010 af thelight

Men hvad gør jeg så med venstre side ?

(5x-13x)x-7

(5x2-13x2)-7

-7 står til højre for parentesen kan jeg bare gøre det på samme måde`for at hæve den ?

5x2+13x2


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Hvis du mener venstre side er 5x2+13x2 -7

så er det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2010 af mathise (Slettet)

så bliver minus  plus og omvendt hver gang der står en parentes foran hvor der er - :=) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Undskyld.

Der skulle naturligvis stå   5x2 - 13x2 -7

"Actually, it's more fun for everyone if we screw up at least once in performance" - Arthur P. Mattuck


Skriv et svar til: + - () ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.