Matematik

Andengradsligning

14. november 2010 af Nataliie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Overfladen af en kugle gives ved : O=4*3.14*R(i anden)

1) Indtegn i et koordinatsystem overfladen som funktion af radius.

Mændenes kugle, i forbindelse med kuglestød, skal have en radius mellem 5.5 og 6.5

2) Beregn overfladen af den mindste og største kugle.

HJÆLP! Er heeeeeeeelt lost? Hvordan finder jeg en funktions forskrift i opgave 1?!?!

Og hvordan løser man opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af mathon

       Ov(r) = (4·π)·r2                 brug π på din regnemaskine

og lav sildeben


Svar #2
14. november 2010 af Nataliie (Slettet)

 Hmm? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af Tyrael (Slettet)

1) O(r) = 4·π·r2

π = 3,1415 - grunden til, at mathon henviser til brugen af dette symbol (pi) er, at det er mere eksakt.

Jeg går ud fra, at du ved, hvad "sildeben" er? :-)

2) Du ved, at radius er mellem 5,5 og 6,5

Du indsætter altså først 5,5 på r's plads i formlen, dvs.

O = 4·π·5,52 = 379,94

Dernæst indsættes 6,5 på r's plads i formlen, dvs.

O = 4·π·6,52 = 530,66

Giver det mening?
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2010 af Springhorn (Slettet)

Okay, opg 2 er den nemmerste af de to:

Du bruger din funktion som i svar #1:

O = 4*π*r2 (3,14 er nemlig pi/π, og den kan du finde på din lommeregner!)

Du putter så bare 5,5 og 5,6 ind en af gangen som r, da det er radiusen, og så regner du det bare ud på lommeregneren. :)

Når det kommer til koordinatsystemmet, sætter du først et silleben op, og så tegner du det ind. Fx kan du starte med

x                       1                     2

y=4*π*r2         4*π*12          4*π*22

y                       12,6               50,3

Osv... Håber det hjalp!


Svar #5
15. november 2010 af Nataliie (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.