Matematik

Hjæælp til differentiering!!!

14. november 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

hvordan differentierer jeg denne her fuktion:

f(4) = 4^2 + 2 * 4 + 8 = 32
f’(x) = 2 * 4^2-1 ..... ? og hvad så mere.. kan ikke helt gennemskue regnereglerne.

håber virkelig I kan hjælpe!! 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af Thankss (Slettet)

 Altså f(x) = x2+ 2x + 8 = 32

f'(x) = 2x + 2 = 32

x = 15

f(4) = 4^2 + 2 * 4 + 8 = 32.

Forstår faktisk ikke hvad det er du vil have hjlp med


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive funktionen op. Det ser ud til at være f(x) = x2 + 2x + 8 . Differentier nu f(x). Det fremgår ikke, hvad opgaven går ud på.


Svar #3
14. november 2010 af meller22 (Slettet)

Min opgave lyder således:

Givet funktionen f(x) = –x^2 +2x +8
Bestem ligningerne for tangenterne til parablen i p (4,f(4)) og p (-2,f(-2))
f(x) = x^2 + 2x + 8
f(4) = 4^2 + 2 * 4 + 8 = 32
f’(x) = 2 * 4^2-1 + 2
 

og så efterfølgende er det jo y-y0 = a(x-xo)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så du skal beregne f'(4) og f'(-2) og benytte disse værdier sammen med f(4) og f(-2) til opstilling af tangenternes ligninger.


Svar #5
14. november 2010 af meller22 (Slettet)

åh forstår det altså ikke helt.. det er mest de dér regnereler for differetiering s: hvad kommer f'(x) til at hedde når jeg differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Brug den generelle formel (xn)' = n·xn-1 .


Svar #7
14. november 2010 af meller22 (Slettet)

okay. hvad så med når jeg skal differentiere 2x + 8 eller 2 * 4 + 8? bliver det bare stående som det er?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bliver nødt til at arbejde meget mere med at differentiere polynomier.

(8)' = (8·x0)' = 8·(x0)' = 8·0 = 0 ,

(2x)' = 2·(x1)' = 2·1 = 2 ,

(x2)' = 2x


Skriv et svar til: Hjæælp til differentiering!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.