Matematik

Bestem koordinaterne til D.

15. november 2010 af Iman3b (Slettet)

Hej. Er igang med at lave nogle opgaver, men er desværre gået lidt i stå, og vil rigtig gerne have lidt til at komme videre.

1) Punkterne A, B, og C har koordinaterne A (0,3), B (3,7) og C (5,1). Bestem koordinaterne til D således, at ABCD er et parallelogram.

2) Angiv desuden koordinaterne til diagonakernes skæringspunkt M.

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

AB paralel med CD ⇒ ABvektor=CDvektor

AB vektor =(3-0,7-3)=(3,4)

D=C+CDvektor = C+ABvektor

D=(5+3,1+4)=(8,5)

Da diagonalerne skærer hinanden på midten er M=(A+D)/2 = ((0+8)/2,(3+5)/)=(4,4)

Lav en tegning af figuren inden du begynder på udregningerne


Svar #2
15. november 2010 af Iman3b (Slettet)

Tak for svaret. Det hjalp meget :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2010 af mathon

korrektion af fejltastning:

peecee.dk/upload/view/275064


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til D.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.