Matematik

Statistik: Udregning af Teststørrelse og P-værdi

15. november 2010 af Sommerfugl11 (Slettet)

Hvordan udregner med Teststørrelsen og P-værdien?

Beskriv fordelingen af køn.
Der er 400 mænd og 447 kvinder i stikprøven – en total på 847 observationer. Der er to mulige udfald:
- 1) Mand
- 0) Kvinde
dvs. der er tale om en binomialfordeling (847,p) – p står for andel.

Hypotese:
H0: P = 0,5
Ha: P ≠ 0,5
 

Teststørrelse:

P-værdi:

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af peter lind

Du skal først finde hvilken signifikans, du vil regne med eller hvad der er det samme hvor stor en sikkerhed vil jeg have for ikke fejlagtig at forkaste hypotesen. Denne er i de fleste tilfælde 5% eller 10% baseret objektivt på at mennesket har 5 fingre på hver hånd. Kald denne signifikants α. Du skal så finde a så P(X<a) ≤ α/2 og b så P(X>b) ≥ 1-α/2 og samtidig a så stor som mulig og b så lille som mulig. Hvis du så får n ≤ a eller n ≥b skal du forkaste hypotesen.

P(X) angiver her binomialfordelingen med n = 847, p = ½


Skriv et svar til: Statistik: Udregning af Teststørrelse og P-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.