Matematik

värde på x?

15. november 2010 af Smulan (Slettet) - Niveau: A-niveau

För vilka värden på x är funktionen f(x) = 3xupphöjt i2 + 3x - 5 avtagande?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af peter lind

Mener du f(x) = 3*x2+3x-5 ?   Find f'(x) og løs uligheden f'(x) < 0


Svar #2
15. november 2010 af Smulan (Slettet)

Ja:) det är det jag menar, men jag förstår inte hur man räknar ut svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af peter lind

Du skal først finde den afledede af f(x) altså f'(x) dernæst løse uligheden f'(x) < 0 Løsningen til uligheden er svaret.

Hvis du har svært ved at differentiere: Brug (xn)' = n*xn-1


Svar #4
15. november 2010 af Smulan (Slettet)

f´(x) = 6x+3 dividerat med 6 = x=0.5

så långt kommer jag bara...


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af peter lind

Så har du fundet hvornår f'(x) = 0 , hvilket er godt på vej.  Det du skal finde er hvornår f'(x) = 6x+3 < 0


Svar #6
15. november 2010 af Smulan (Slettet)

Det är det jag inte kan förstå hur man tar reda på..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2010 af peter lind

Flyt 3 over på højre side og divider med 6. En anden mulighed er at konstatere at f'(x) er kontinuert. Så kan fortegnsskift kun ske i 0 punkter. Du kan derfor find en værdi af f'(x) i de intervaller, som nulpunkterne deler de reelle tal i. Fortegnet af beregningerne angiver så fortegnet for f'(x) i det pågældende interval.


Svar #8
15. november 2010 af Smulan (Slettet)

Vet du svaret på det kanske? Så ska jag försöka räkna ut det så jag kan se om jag är på rätt väg!:) Tack för din hjälp!


Svar #9
15. november 2010 af Smulan (Slettet)

Hur kan man konstatera att f´(x) är konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2010 af peter lind

Det ser man på at, der ikke indgår x i udtrykket. Men hvorfor spørger du om det? f'(x) er jo ikke konstant i dit tilfælde.


Skriv et svar til: värde på x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.