Kemi

stofmængde

15. november 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Beregn stofmængden af natriumcarbonat i 5,00 g heptahydrat. Beregn stofmængden af vand i heptahydratet.

natriumcarbonat = Na2CO3    

heptahydrat         = 7H2O

Molarmassen er for dem :

M(Na2CO3) = 105,989

M(7H2O) = 126,106

              Så vil jeg tro at jeg skal bruge denne formel til noget:

n = m / M

Men hvordan lige helt præcist kan jeg ikke lige finde ud af .

Nogen der vil hjælpe ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af MKN90 (Slettet)

du skal først finde n for 7H2O:

5/126,106=n

det n du for der, skal du dele med 7 for at få n for Na2CO3


Svar #2
15. november 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Are fedt !

Hvaså med stofmængden af vand i heptahydratet:

er det så 5/105,989 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af Mathilde85 (Slettet)

Hej

Hvad er det præcis du skal finde?

Mvh Mathilde


Svar #4
15. november 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Min opgaveformulering er :

Beregn stofmængden af natriumcarbonat i 5,00 g heptahydrat. Beregn stofmængden af vand i heptahydratet.

/ Beregn stofmængden af natriumcarbonat i 5,00 g heptahydrat / har jeg fået svar på .

Men ikke:

/ Beregn stofmængden af vand i heptahydratet /

den kan jeg heller ikk se lyset i ...


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.