Matematik

minimipunkter

15. november 2010 af Smulan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f (x) = x4 − 4x3 − 20x2 har en eller flera minimipunkter.

Hur räknar jag för att ta reda på den/de minimipunkterna?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

find f'(x),

løs ligningen f'(x)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2010 af Simon2 (Slettet)

En delvis forklaring fra mette48 :-)

Dine løsninger mht. x i ligninge f'(x)=0 er hhv. lokale minima, maksima samt vandrette vendetangenter. Dernæst bestemmer du hvad væksthastigheden (f'(x)) er "lige før" dine løsninger til f'(x)=0 og "lige efter" dine løsninger til f'(x)=0. Hvis der gælder at f'(x)<0 lige før på samme tid med at f'(x)>0 lige efter er der tale om et minimum.


Svar #3
16. november 2010 af Smulan (Slettet)

Jag har väldigt svårt att förstå hur man räknar det..jag har bara fått fram att f´(x)=4x3-12x-40x? eller blir det ?40x? haha


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2010 af mathon

ekstrema kræver
                                  f '(x) = 4x3-12x-40x = 4x·(x+2)·(x-5) = 0
                                                                        brug 0-reglen
 

                                

                                


Svar #5
16. november 2010 af Smulan (Slettet)

åhh okej:) hur fortsätter uträkningen sedan då?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:monotoniforhold_2.doc

Svar #7
16. november 2010 af Smulan (Slettet)

oj shit va bra:D Tack..men när jag sätter upp avtagande o växande, hur vet jag vilken jag ska skriva först? och hur kan +2 och -5 bli -2 och +5 sedan?


Svar #8
16. november 2010 af Smulan (Slettet)

okej nu börjar jag förstå tack vare din hjälp:) men jag undrar bara hur du räknade ut så du fick -32 och -375..för jag fick det till -320?


Skriv et svar til: minimipunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.