Matematik

Punkterne A og B

16. november 2010 af abiis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Punkterne A og B har koordinaterne: A(2,1) og B(x,5). Bestem tallet x, således at |AB|=5

hvad skal jeg gøre??????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

punktafstandsformlen:

                            |AB|2 = 52 = (x-2)2 + (5-1)2

                            (x-2)2 + 16 = 25

                             (x-2)2 = 9

                             x-2 = ±√(9)

                             x = 2 ± 3

                                          x = -1  v  x = 5


Skriv et svar til: Punkterne A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.