Kemi

Koncentration

16. november 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Hvad er koncentrationen (molariteten) af: 

Konc. svovlsyre (98 % H2SO4, ρ = 1,835 g/ml). ?

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave - jeg sidder og roder rundt med formlerne :

ρ = m / V        ,         c = n / V               M = m / n

men intet hjælper ... håber på lidt hjælp (: .


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

generelt:

              en p masse% syre med massefylde ρ

volumen i L          V = m/ρ

ren syre i g          (p/100)·m

ren syre i mol       (p/100)·m/M

koncentration       cs = n/V = (p/100)·m/M / (m/ρ) = (p/100)·ρ/M

                             cs = (p/100)·ρ/M

specifikt:
                             cs = 0,98·(1835 g/L)/(98,08 g/mol)  ≈ 18,3 M


Svar #2
16. november 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Ej hvor er det fedt , tusinde tak !


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.