Matematik

Ligning med brøk.

16. november 2010 af Sernety (Slettet) - Niveau: C-niveau

1/x = 5/(4x+5)

Hvad er "x"?
Hvis der er en som gider at udregne den, med udregninger tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg kan se at det er dit første indlæg.

Du kan få hjælp til dine opgaver, men du skal ikke regne med at nogen vil regne opgaverne for dig.

Gang over kors og regn den selv


Svar #2
16. november 2010 af Sernety (Slettet)

 Er der så ikke en der vil sige mig hvordan jeg skal opløse brøkerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2010 af mette48 (Slettet)

x≠0    og    4x+5≠0

gang alle led med fællesnævneren der er x(4x+5)

forkort derefter brøkerne, så har du en ligning uden brøker


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2010 af Springhorn (Slettet)

E´Du kan også bare huske denne her regel:

a/b=c/d <=> ad=bc

(prøv at skriv det op i hånden, så giver det lidt mere mening. Du ganger bare den ene sides tæller med den andens nævner og omvendt. Derfra løser du den bare ;))


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2010 af Krabasken (Slettet)

- Og # 4 illustrerer hvad der menes i # 1 med at "gange over kors"

Det er et rigtig godt og brugbart trick, når du har to brøker med lighedstegn imellem - så husk det.

Du får brug for det mange gange ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2010 af mette48 (Slettet)

#5

at gange alle led med fællesnævneren og forkorte giver samme virkning og det kan også bruges, når der er flere brøker end de to


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 6

Klart, klart -

Det er bare enklere og mere overskueligt at "gange over kors", når det blot drejer sig om to brøker,

idet "korset" nemt kommer til at se lidt krøllet ud, når der er flere ;-) 


Skriv et svar til: Ligning med brøk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.