Kemi

Afvejes ?

16. november 2010 af wwwhmm (Slettet)

Der skal anvendes netop så meget konc. saltsyre (38 %), som indeholder et mol HCl. Hvor meget koncentreret saltsyre skal afvejes?

Håber der er en der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Find massen af 1 mol HCl.

Brug så, at denne masse udgør 38 % af syrens masse, og beregn så denne.


Svar #2
16. november 2010 af wwwhmm (Slettet)

Are ...

Så m = n * M = 1mol * 36,46g/mol = 36,46g

m% = (massen af stoffet) / (massen af blandingen) * 100% = m / (afvejet) * 100%

38% = 36,46 / (afvejet) * 100%

< = > afvejet = 95,95g ≈ 96g

Kanont tak !


Skriv et svar til: Afvejes ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.