Matematik

Reducer x^3*(x*y^2)*2x*x^-4

16. november 2010 af miaet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har virkelig brug for jeres hjælp - er kommet lidt sent igang med en matematik aflevering...

Opgaven lyder:

Reducér følgende udtryk:

a: x3*(x*y2)*2x*x-4

b: (x3y2(x-y)2*x-2) / (xy2(x-y))

c: (2a)3*½a-2*1/a

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2010 af NejTilSvampe

 når du ganger to tal med forskellig potens men samme grundtal lægger du bare eksponenterne sammen. 

aq * ap = aq+p


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2010 af Krabasken (Slettet)

a) = 2xy2
Væk med parentesen - det er kun en gange-parentes
Saml x'er og y'er og addér eller subtraher eksponenterne for hver
b) = x-y
Forkort x-2 ud "mod" x3 i starten
Inderste parentes: kvadratsætningen - husk at beholde parentesen
Gang parenteserne ud (indefra)
Lidt senere bruger du kvadratsætningen "omvendt"
Og tilsidst kan du forkorte i T og N med (x-y)
c) = 4
Opløft parentesen
Saml tal og a'er
gang og divider ved at addere eller subtrahere eksponenterne ;-)


Svar #3
16. november 2010 af miaet (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducer x^3*(x*y^2)*2x*x^-4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.