Matematik

forkort brøker?

16. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

Hej:)

Jeg er i gang med at øve med på noget matematik for vil rigtig gerne lære at forkorte korrekt!Den er lidt svær men håber at nogen kan hjælpe! Jeg har først isoleret h i følgende ligning:

2πrh+4πr^2=4

h=4-4πr^2/2πr(*)

er det rigtigt?

efterfølgende skulle jeg sætte den udregnet værdi af h ind i følgende ligning:

v=πr^2h-3/4πr^3

v=πr^2(4-4πr^2/2πr)-3/4πr^3(*)

jeg har så forkortet på følgende måde:


v=πr^2(4-4πr^2/2πr)-(3/4)*πr^3
v=πr^2(2/πr-2r)-(3/4)*πr^3
v=πr^2(2/πr-2r)-(3πr^3/4)
v=(2πr^2/πr)-(2πr^3)-4πr^3/3
v=r(2πr^2/πr)-(2πr^2)-(4πr^2/3)
v=r(2-2πr^2)


er det rigtigt? Og giver det i øvrigt r^3 når man siger r+r^2 

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af miaet (Slettet)

Mener kun det giver r^3 når det hedder r*r^2 .. Du kan ikke ligge r og r^2 sammen, kun gange det sammen.. :-) Men er ikke helt sikker.


Svar #2
16. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Nåå :) tusind tak! har jeg enlig forkortet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2010 af miaet (Slettet)

Det var så lidt. Men den første opgave der, har jeg ingen ide om! :-)


Skriv et svar til: forkort brøker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.