Matematik

Trekantsregning

16. november 2010 af frederikkeon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en opgave, jeg ikke kan løse, og vil derfor bede jer om hjælp. :)

Jeg har vedhæftet tegningen af opgaven som et billede, og ellers lyder opgaven:

Beregn længden af hver a diagonalerne i paralellogrammet på figuren.

Håber I kan hjælpe mig. :)

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

             cos-relationen


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Diagonalen BD er side i trekant ABD, hvor man kender to sider og den mellemliggende vinkel. Brug en cosinusrelation til at bestemme BD.

Diagonalen AC er side i trekant ABC, hvor man kender de to sider, og hvor den mellemliggende vinkel ABC er suppelementvinkel til en vinkel, der er ensliggende med den givne vinkel A . Brug igen en cosinusrelation til at bestemme AC .


Svar #3
16. november 2010 af frederikkeon (Slettet)

Tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2010 af PeterValberg

Da det er et parallelogram, ved du at de modstående vinkler er lige store
Da det også er en firkant ved du at vinkelsummen er 3600, dermed skulle du kunne bestemme alle vinklerne, når du kender én

Med de derved kendte vinkler og de kendte sider, kan du bruge cosinusrelationen til bestemmelse af diagonalerne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2010 af mathon

 standard:

                    |AC| = (252 + 182  + 2·25·18·cos(70,3º))½               da cos(180º-70,3º) = -cos(70,3º)

                    |BD| = (252 + 18-  2·25·18·cos(70,3º))½              her skal blot ændres et +  →  -
                                                                                                    for at beregne den anden diagonal


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2010 af mathon

i 2. linje skal ½ stå som eksponent!    (....)½


Skriv et svar til: Trekantsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.