Matematik

Forklare denne opskrift - Differentialregning

16. november 2010 af hris (Slettet)

Hey folkens ! er der nogen der vil forklare denne opskrift løbende:

Når en kurve er givet ved y = f(x), bestemmes stejlheden a i et punkt P(x0,f(x0))på kurven på følgende måde:

Vi vælger et vilkårligt andet punkt Q (x,f(x)) på kurven og bestemmer sekanthældningen.

apq = f(x) - f(x0)  over x- x0

   Denne brøk omskrives (om muligt), så man ved at indsætte x0istedet for x i formlen for apq kan beregne en værdi a, som apq går mod, når x går mod x0.  At x går mod x0, svarer til, at punktet Q går mod punktet P. Det fremkomne resultat a er kurvens stejlhed i P. Resultatet a kaldes differentialkvotienten for f(x) i xog det skrives a = f'(x0)          


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2010 af peter lind

se her http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#diff


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2010 af mathon

              opskrift benyttes af kokke       forskrift benyttes af matematikere


Skriv et svar til: Forklare denne opskrift - Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.