Matematik

derivata

17. november 2010 af Smulan (Slettet) - Niveau: A-niveau

För en funktion gäller: Den är alltid växande, utom i en enda punkt (dvs en
terrasspunkt). Rita hur grafen till funktionens derivata kan se ut!
 

Finns det någon som kan hjälpa mig med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af mathon

    kunne være
                                f '(x) = (x-a)2


Svar #2
17. november 2010 af Smulan (Slettet)

kan du förklara för mig varför...f´(x) för att det är derivata, men varför a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af mathon

      f '(x) = (x-a)2   for alle x≠a er (x-a)2 > 0               dvs f(x) er monotont voksende

      f '(x) = (x-a)2 = 0 for x = a                                   dvs f(x) har vandret tangent


Svar #4
17. november 2010 af Smulan (Slettet)

Im so sorry, jag förstår inte vart a kommer in..kan man inte bara skriva x2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2010 af mathon

...det kan du også


Skriv et svar til: derivata

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.