Matematik

Lodret tangentvektor

17. november 2010 af VenligZombie (Slettet)

Jeg har kurven, som er en vektorfunktion: r(t) = t^2 + 1/t, 3*sqrt(t)

Jeg skal finde koordinaterne til punktet, hvor der er en lodret tangentvektor. Er det noget jeg kan gøre med programmet Graph? Dette har jeg brugt til de øvrige opgaver omhandlende denne vektorfunktion. På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af mathon

              dr/dt = [2t-(1/t2),(3/2)/√(t)]

retningvektoren
for en lodret tangent
er på formen

                                   [0,y]

dvs

                                  2t - (1/t2) = 0                 hvoraf du beregner t


Skriv et svar til: Lodret tangentvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.