Matematik

Reducer børk vha. kvadratsætninger

17. november 2010 af nytz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Okay jeg har siddet de sidste 4 timer og lavet matematik aflevering til imorgen

Sidder nu bare fast ved den sidste opgave:

Reducer udtrykket

(p+q)(p-q)-(p+q)^2

_______________

q+p

stregen er division hvis nogle skulle være i tvivl

jeg er helt blank her

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af NejTilSvampe

 faktoriser (q+p) i tælleren.


Svar #2
17. november 2010 af nytz (Slettet)

hvad mener du med faktoriser

Vil hjælpe meget hvis du kan vise lidt udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af peter lind

I tælleren indgår q+p i begge led. Du kan som foreslået i #1 faktorisere. Dette gøres ved at sætte p+q ud foran en parentes. Du kan også dividere de p+q op i hver af leddene.


Svar #4
17. november 2010 af nytz (Slettet)

forstår ikke hvordan jeg skal gøre, da der både er - og + i de parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2010 af NejTilSvampe

 (p+q)(p-q) + (p+q)^2 = (p+q)((p-q)+(p+q)) = (p+q)(2p)

det deler du så med (q+p)=(p+q) => du får 2p som resultat.


Skriv et svar til: Reducer børk vha. kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.