Fysik

reaktionsskema

17. november 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, 

jeg har en opgave der lyder 

Rumsonden Galileo blev i 1989 udsendt mod Jupiter. Rumsonden medbragte et minikraftvrk, som producerede elektrisk energi ved hjlp af den energi, som frigres ved henfald af det alfa-radioaktive nuklid
Ved opsendelsen indeholdt minekraftvrket 9.7 kg 238 Pu

a) Opstil reaktionsskemaet for henfaldet af 238 Pu
Beregn ud fra masserne af de partikler, der deltager i processen, alfa-henfaldets Q-værdi. 

238 Pu -> 234/92 U + 4/2 He 

Men hvordan finder jeg masserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af peter lind

Dem slår du op i en tabel.


Svar #2
17. november 2010 af hjæææælp (Slettet)

peter lind 

er det sådan

238 * 1.66-27 = 3.95162-25 kg 

men hvad så med de 7.9 kg som vi starter med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af peter lind

Nej. Det er ikke nøjagtigt nok til at kunne finde Q. Du er nødt til at slå de mere nøjagtige masser op i en isotop tabel


Svar #4
17. november 2010 af hjæææælp (Slettet)

ok. Pu = 238.049555 * 1.66-27 = 3.95162-25 kg 

hvad med de 7.9 kg som vi starter med? 


Svar #5
17. november 2010 af hjæææælp (Slettet)

vil du ikke være sød at svare? venter på det for at komme videre


Svar #6
17. november 2010 af hjæææælp (Slettet)

Andre der kan hjælpe?


Svar #7
17. november 2010 af hjæææælp (Slettet)

er det korrekt? faldt du i søvn eller hvad?

Q = 5.50158 MeV  ? 


Skriv et svar til: reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.