Fysik

HJÆÆÆÆÆLP- MASSEFYLDE

17. november 2010 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle :)

Nu er det sådan, at jeg har brug for hjælp.

Jeg skal aflevere en opgave i fysik, og det fag interesserer mig slet ikke, så ved ikke hvordan man gør diverse ting.

Jeg vil rigtig gerne, hvis en kan forklare mig disse opgaver..

Tak på forhånd!:)

-

1. Massefylde for bly er 11,34 cm3

a. hvor meget vejer 50 sm3 bly?

b. hvor meget fylder 250 g bly?

2. Jordens masse er 5,974 * 10^24 kg. Jorden har omtrent form som en kugle med radius 6370 km. Rumfanget af en kugle med radius r, er givet ved V= 4/3 * 3,14 *r^3. Beregn jordens gennemsnitlige massefylde. I jordens kerne nær centrum er massefylden 13,5 cm3, mens den gennemsnitlige massefylde af skorpen er ca. 2,6 cm3.

3.

Massefylden for guld er 19,22 cm^3 og for sølv 10,50cm^3. En blanding består af 5 cm3 guld og 10 cm3 sølv.

Beregn blandingens massefylde.

En anden blanding består af 50 g guld og 100 g sølv.

Beregn denne blandings massefylde.

Jeg vil super glad, hvis nogen kunne hjælpe!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du har allerede stillet nogle af spørgsmålene, og har også fået hjælp til det. Prøv der ;)


Svar #2
17. november 2010 af Lindhardt13 (Slettet)

Ja , det ved jeg. Men som sagt, interesserer det mig ikke det fjerneste, så jeg forstår faktisk ikke svaret..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Så må du jo sige til, så vi kan forklare det på en anden måde.


Svar #4
17. november 2010 af Lindhardt13 (Slettet)

Det må du meget gerne, hvis du kan..


Svar #5
17. november 2010 af Lindhardt13 (Slettet)

Please?! Har virkelig brug for hjælp til dem alle!


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2010 af badooo (Slettet)

Det her er helt basal fysik, og dét med, at "det ikke interesserer én" er et klart udtryk for dovenskab. Formlerne kan findes i din fysikbog under emnet "masse".


Svar #7
17. november 2010 af Lindhardt13 (Slettet)

Det kan godt være, at det er "basal" fysik. Men når man har en virkelig elendig lærer, og som oven i købet, har aflyst alle de timer, vi skulle have gennemgået dette inden opgaven, så er det lidt svært.

Det har intet med dovenskab at gøre, men når man aldrig har lært det, så er det lidt svært.

Jeg spørger, fordi jeg gerne vil have det forklaret, fordi jeg ikke forstår det i bogen.

Derfor.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2010 af badooo (Slettet)

Hvis man har en virkeligt elendig lærer der aflyser alle timer i et givent emne så går man til administrationen og spørger hvad de har tænkt sig, såfremt I skulle komme til eksamen i det.

Det hele er masse/rumfangs-beregning.

Formlerne til opg. 1 og 2:

m = V*d

V = m/d

d = m/V

hvor m er masse, V er rumfanget og d er massefylden. Prøv så at se om du kan finde ud af det.

Opg 3. kan vi tage bagefter.


Svar #9
17. november 2010 af Lindhardt13 (Slettet)

Det er kun op til dette emne, hun har gjort det. Men det er stadig for dårligt.

Men tak for hjælpen! :)


Svar #10
17. november 2010 af Lindhardt13 (Slettet)

Så fik jeg det lavet.

Jeg siger mange tak herfra :-)


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP- MASSEFYLDE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.