Kemi

phosphorsyre !!

19. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der en venlig sjæl der gider at se min opgave igennem for fejl.. :-)

tak på forhånd

Anvend forsøgsresultaterne til at beregn phosphorsyre koncentrationen i colaen. Beregn derefter colaens indhold af phosphorsyre angivet i mg H3PO4 pr. L cola.


Første ækvivalenspunkt er aflæst til 8,6 ml
 stofmængden: n=c·V
n=0,101·8,6 ml=0,8686 ml


Koncentrationen findes ved:
c=n/v
c=(0,0008689 mol)/(0,1 L)=0,008686 M


Beregn colaens indhold af phosphorsyre angivet i mg H3PO4 pr. L. cola.
Massen af colaen bestemmes n=m/M→m=n·M
M(H3PO4 )=(3·1,008) g/mol+30,97g/mol+(4·16,00)g/mol=97,99 g/mol
M(H3PO4 )=97,99 g/mol


Massen er da:
m=0,0008686 mol·97,99 g/mol=0,085114 g
Det vil sige jeg har 0,085114 g pr. 100 ml.
1000/100·0,085114·10^3 mg=851,14 mg/l

Ifølge positiv listen må der maks være 500 mg/l
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2010 af Hazzelnødder (Slettet)

Du forvirre mig ved denne linje:

"n=0,101·8,6 ml=0,8686 ml"

Med ml som enhed for tallet 0,8686, mener du der mmol?


M(H3PO4) = 97,99 g/mol
er rigtig.


Desuden så har jeg gennemregnet:

0.085114 g per 100 ml = 851,14 mg per liter.


Er du helt sikker på at første ækvivalenspunkt er aflæst til 8,6? Jeg synes at dette lyder meget højt, hvad har i aflæst anden og tredje ækvivalenspunkt til?


Har selv udført dette forsøg ikke længe siden og mener at første ækvivalenspunkt var betydeligt lavere.


Svar #2
19. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

har lige lagt min graf ind

Vedhæftet fil:kemi.docx

Svar #3
19. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

kan virkelig ikke se hvor min fejl ligger


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2010 af Hazzelnødder (Slettet)

Du er klar over at der er 3 ækvivalenspunkter på grafen?

Et for

H3PO4 + OH- <> H2PO4- + H2O

Det næste for

H2PO4- + OH- <> HPO4-- + H2O

Og det sidste for

HPO4-- + OH- <> PO4--- + H2O

Jeg tror at du aflæser det andet akvivalenspunkt.

Jeg mener at det akvialenspunkt du leder efter ligger omkring ca 4,5 pH, dog er jeg ingen ekspert.

Prøv at se på dette billede:

http://s3.amazonaws.com/answer-board-image/231c6e3b-2e80-4790-ada3-2eaa2c756364.png

Dette billede viser hvor at du vil kunne finde første ækvivalenspunkt ved linjen a.


Svar #5
20. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

det er da også der jeg har aflæst ?? altså ved a...!


Svar #6
20. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

det 3 ækvivalens punkt er ikke helt med fordi vi ikke havde tid og vores lære sagde at vi ikke skulle bruge det i rapporten.! der for kan man kun se to ækvivalenspunkte.


Skriv et svar til: phosphorsyre !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.